Wanneer je last hebt van rimpels of je lippen wilt laten spuiten, dan biedt een botox behandeling de uitweg. Botox wordt de afgelopen jaren steeds vaker gebruikt voor cosmetische doeleinden. Maar wat is dit precies en waar kun je het allemaal voor gebruiken? In deze blog vertellen we je meer over een botox behandeling en wat de voordelen hiervan zijn. Lees snel meer!

 

Wat is botox?

Botox is een natuurlijk eiwit dat wordt gebruikt om rimpels te verwijderen en meer rimpels te voorkomen. Naarmate we ouder worden krijgen we steeds meer rimpels, zoals kraaienpootjes en fronsrimpels. Deze rimpels ontstaan vaak door gespannen spiertjes. Een botox behandeling biedt hiervoor de oplossing. Botox is namelijk een spierverslapper: het blokkeert de prikkeloverdracht van de zenuwen naar je spieren. Hierdoor is het een effectief middel tegen rimpels.

 

Botox is de merknaam voor het medicijn Botuline Toxine. Er zijn meerdere merken die dit werkzame stof bevatten, maar in Nederland mogen er slechts drie merken Botuline Toxine voor cosmetische doeleinden worden gebruikt. Dit zijn: Botox, Bocouture en Azzalure. 

 

Cosmetische toepassingen botox behandeling

Botox is een neurotoxische gif en wordt geproduceerd door de bacterie Clostridium botulinum. Het eiwit werkt in op je zenuwcellen en kan voor verschillende toepassingen worden gebruikt. De afgelopen jaren wordt een botox behandeling steeds vaker ingezet voor verschillende cosmetische doeleinden, zoals het verwijderen van rimpels, het liften van (mondhoeken en wenkbrauwen) en zelfs het verkleinen van een brede kaak of kin.

 

Botox behandeling: de medische toepassingen

Naast cosmetische doeleinden kan een botox behandeling ook worden gebruikt voor medische doeleinden. Hieronder bespreken we een aantal minder bekende toepassingen van botuline toxine:

  • Migraine. Heb je last van migraine of spanningshoofdpijn? Dan kan een spuitje botox verlichting bieden. Door de fronsspier te behandelen met botuline toxine zullen de klachten van migraine of spanningshoofdpijn worden verminderd. 
  • Tandenknarsen. Een botox behandeling kan worden inzet tegen tandenknarsen. Wanneer je hier last hebt, dan heb je last van een verhoogde spierspanning in je kaken. Met een paar prikjes botox wordt de spanning in je kaakspieren verlaagd en wordt het tandenknarsen verholpen.
  • Overmatig transpireren. Botox kan worden ingezet om transpiratie onder de oksels tegen te gaan. Met een paar prikken worden de zenuwen geblokkeerd die de zweetklieren aansturen: hierdoor kan er geen zweet worden geproduceerd.

 

Botox behandeling laten doen bij een specialist

Een botox behandeling brengt vele voordelen met zich mee, mits de juiste dosis wordt gebruikt. Daarom is het van belang dat je een behandeling laat doen bij een cosmetische kliniek gespecialiseerd in botox. Laat je altijd goed informeren over behandeling en door reviews te lezen, krijg je een beter beeld van de kliniek.

ifeellike

About ifeellike