Je kent het wel: na een lange, zware dag verlang je naar je bed. Eenmaal in je slaapkamer aangekomen, ben je ineens klaarwakker door je ontzettend warme kamer. Vanwege de warme dagen hebben veel Nederlanders van slapeloze nachten. Slapen met warm weer is dus niet zo vanzelfsprekend. Doordat je slecht slaapt, ben je de volgende dag minder productief en niet volledig uitgerust. Met de volgens tips kan jij alsnog slapen in deze warmte!

Maak slim gebruik van je ventilator

Je ventilator is je beste vriend. Veel mensen richten hun ventilator naar zich toe. Maar is dit wel zo slim? Het antwoord is nee. Een ventilator zuigt de lucht achter zich en blaast deze lucht vervolgens naar voren. Voor een optimaal gebruik kan je beter je ventilator bij een open raam plaatsen. Zo wordt de koele buitenlucht naar binnen geblazen.

Ben je bang voor muggen? Plaats dan twee bevroren flessen voor je ventilator. Zo wordt de lucht langs de koude flessen geblazen. Enige nadeel is dat het ijs zal gaan smelten. Hopelijk zal dit zorgen voor voldoende koele lucht zodat jij snel in slaap kan vallen.

Een andere handige tip is je deur op te houden en de ventilator dusdanig te plaatsen dat het warme lucht naar de gang wordt geblazen. Zo stroomt de koelere lucht naar binnen en zal de warme lucht naar buiten stromen.

 

Overige tips om beter te kunnen slapen in de warmte

Nog steeds moeite met slapen met warm weer. Probeer deze tips om beter te slapen in de warmte!

  • Slaap direct onder je dekbedhoes. Trek je dekbed dus snel uit je hoes. Veel mensen slapen graag met iets over hun heen, ondanks te warmte.
  • Neem een korte, koele douche. Zorg dat je de douche wat kouder zet voordat je eruit stapt. Je lichaam koelt even af waarna het langzaam opwarmt.
  • Zorg voor verkoeling met een koude T-shirt of handdoek. Plaats deze op je hoofd om af te koelen.
  • Koop speciale bed artikelen voor een koele slaap. Deze artikelen zijn gevuld met een speciale gel die de warmte opneemt en ervoor zorgt dat je ook nog eens kunt genieten van een koele temperatuur.
  • Of schaf een airco aan. Helaas zijn airco’s duur en zijn ze over het algemeen niet goed voor de luchtwegen. Mocht je er toch één aanschaffen, zorg dan voor een temperatuur tussen de 16 en 19 graden. Zo loop je niet het risico om verkouden te worden.

Mocht je écht niet kunnen slapen, kan je overwegen om melatonine in te nemen. Dit is een lichaamseigen stof dat wordt aangemaakt om je slaperig te maken. Een dosis van 1mg of minder kan voldoende zijn om je slaperig te krijgen.

ifeellike

About ifeellike