Het is net geen heiligschennis: zomaar ‘noot’ zeggen tegen deze wonderbaarlijke delicatesse. Je komt ze tegen in werkelijk alle soorten en maten, maar lekker zijn ze allemaal. Ik moet je iets verklappen: ik ben verslaafd aan deze lekkernijen. In plaats van met een pak chips bekijk ik ’s avonds mijn geliefde series met een kommetje gezouten pistachenoten of met zo’n heerlijke mengeling van walnoten, hazelnoten en cashewnoten. Het nog maar neerschrijven brengt me het water in de mond. En diezelfde mix maakt de volgende morgen mijn potje yoghurt knapperig. Werkelijk zalig om zo de dag te beginnen.

Wees creatief met noten

Met deze rakkers kan je alle richtingen uit. Sommigen verkiezen ze rauw, anderen willen ze gebrand, gekruid, gezouten of zelfs gesuikerd. Wat ik persoonlijk vaak doe, is wat walnoten over mijn slaatje strooien. Het is de kers op de taart. Over taart gesproken: ook daar bewijzen ze hun nut. Pecannoten en walnoten zijn ideale ingrediënten. In wokgerechten maken deze vruchten naar mijn mening vaak het verschil: onwillekeurig denk ik dan aan een combinatie van kip met cashewnoten. Mijn hongergevoel speelt alweer op. Noten zijn de veelzijdigheid zelve. De ene keer combineer je ze met fruit of groenten, de andere keer eet je ze gewoon uit het vuistje. Alles is mogelijk.

Noten en gezondheid

Neem nu een amandel. Zo’n nootje is een bommetje van onverzadigde vetten, vitamines, eiwitten en mineralen. Onontbeerlijke krachtvoeding om sportprestaties van niveau te leveren. Het is een booster voor uw gezondheid, of je nu jong, oud, actief of net wat minder actief bent. Op de koop toe smaken noten heerlijk. Ik kan werkelijk maar een nadeel bedenken: wanneer je verkocht bent, kan je nooit meer terug. Ik ga je niet langer ophouden. Surf snel naar www.notenstore.nl en en bekijk het uitgebreide assortiment.

Meer weten over gezondheid? Lees onze blog hoe jij jouw weerstand kan verhogen!

ifeellike

About ifeellike