Gran Canaria is onder de Nederlanders één van de meest populaire vakantiebestemmingen. Vanwege het klimaat en het weer is Gran Canaria zeer geschikt om het hele jaar door te bezoeken. Het eiland bevat vele winkelcentra en veel mooie natuurgebieden. Daarom is Gran Canaria de ideale ideale vakantiebestemming. In deze blog lees je waarom Gran Canaria zo geweldig is. Lees snel meer!

 

Het weer op Gran Canaria

Op Gran Canaria schijnt de zon het hele jaar door. In de zomer kan de hete Saharalucht richting de Canarische Eilanden waaien. Tijdens deze dagen kunnen de temperaturen tot rond de 40 graden oplopen.

Ook in de wintermaanden is het prima te doen op Gran Canaria. Er is veel kans op zon, weinig kans op regen en de temperatuur zal rond de 20 graden zijn. Om die reden is Gran Canaria voor veel vakantiegangers de ideale vakantiebestemming.

 

Belangrijke streken op Gran Canaria

Het zuiden van het eiland staat bekend om haar luxueuze strandresorts en toeristische trekpleisters. Als je naar Gran Canaria gaat, is Maspalamos zeker een aanrader. Er zijn voldoende leuke bars en eettentjes waar je lekker kunt genieten. In deze streeks zijn er zelfs eetgelegenheden waar je een frikandel kunt bestellen. Dat allemaal zodat wij, Nederlanders, ons lekker op ons gemak kunnen voelen. Vergeet overigens niet de duinen van Maspalamos te bezoeken! Dit is op Gran Canaria één van de bezienswaardigheden die je moet zien.

Een andere populaire streek op Gran Canaria is Playa Del Ingles. De letterlijke vertaling hiervan is “het strand van de Engels”. Dit is de grootste badplaats van het eiland. In deze stad draait alles om toerisme en is daarom een prima vakantiebestemming voor vele vakantiegangers. Wil je lekker gaan shoppen? Bezoek dan de verschillende Centro Commercials waar je veel horecagelegenheden en winkels zal aantreffen. Playa Del Ingles staat met name bekend om het uitgangsleven. In alle winkelcentra tref je voldoende kroegen en een aantal zijn zelfs uitgebreid met disco’s, karoakebars of zelfs stripclubs.

 

Onze laatste tips voor een vakantie op Gran Canaria

Mocht je op vakantie gaan naar Gran Canaria dan kan je je op Maspalamos en Playa Del Ingles prima vermaken. De taxi’s zijn relatief goedkoop en zijn er in overvloed: je bent vaak voor een paar euro’s op de plaats van bestemming. De bus is eventueel ook een optie, maar neemt meer tijd in beslag. Voor ongeveer 20 euro kan je van Playa Del Cura naar de hoofdstad Las Palmas de Gran Canaria.

Als je op Gran Canaria bent, is dolfijnen spotten een leuke bezigheid. Er zijn verschillende excursies die tweemaal per dag worden gehouden. Deze zoektocht duurt ongeveer twee uur.  Het zuiden van het eiland is een uitstekend leefklimaat voor dolfijnen vanwege rustige wateren en de frisse oceaanwinden.

 

Tot slot, je kunt op Gran Canaria prima shoppen. Bij de kleine shops kan je vaak ook nog eens wat van de prijs afdingen. Let op: er zijn ook wat winkels die je kunnen oplichten. Eén van deze shops is bijvoorbeeld Joy Cosmetics Perfume Shop in Puerto Rico. Deze shops proberen je te misleiden en te lokken met hoge kortingen. Zo denk je weg te gaan met een fles dure parfum, maar ga je ervan door met de deo-variant. Opletten dus!

 

Ga je binnenkort op vakantie? Zorg ervoor dat je belangrijke spullen niet vergeet met onze belangrijke vakantie checklist.

ifeellike

About ifeellike

Leave a Reply