Lekker eten en toch afvallen. Al die lekkere gerechten die veel vetten en koolhydraten bevatten zijn niet goed voor de lijn. Lekker eten en afvallen lijkt dan ook wel één van de moeilijkste opgaven, of je nou wat kilo’s wilt afvallen of een sixpack wilt kweken. Maar het is zeker niet onmogelijk! In deze blog gaan we in op afvallen en lekker eten.

 

Hoe val je af?

In theorie is afvallen niet moeilijk: je moet er gewoon voor zorgen dat je minder calorieën binnenkrijgt dan je verbrand. Simpel toch? Makkelijker gezegd dan gedaan. Dat is afhankelijk van verschillende redenen, zoals te weinig bewegen (door onder andere kantoorbaantjes), het onderschatten van de hoeveelheid calorieën die je naar binnen werkt en het feit dat men geen discipline heeft om gezond te blijven eten. Want ja, we willen toch wel blijven genieten van al dat heerlijke eten.

Als men wilt afvallen worden koolhydraten en vetten al snel geschrapt. Producten met koolhydraten, zijn onder andere wit brood, aardappelen, witte rijst en tarwe. Deze producten bevatten veel suiker en worden snel in je bloed opgenomen. Deze koolhydraten worden ook wel enkelvoudige koolhydraten genoemd. Mocht je toch koolhydraten in je dieet opnemen, kies dan voor complexe koolhydraten zoals zoete aardappelen, volkoren rijst, volkorenbrood of volkoren wraps. Deze complexe koolhydraten zijn gezonder dan lege koolhydraten, omdat de vezels niet zijn verwijderd. Hierdoor heb je langer een vol gevoel.

 

Tips voor het volhouden van je dieet

Het volhouden van een dieet kan erg lastig zijn, zeker als je erg streng voor je zelf bent. Dit hou je meestal alleen in het begin vol en wordt uiteindelijk steeds moeilijker. Daarom hebben wij een aantal tips voor je opgesteld om je te helpen bij je dieet.

  • Zorg voor variatie. De hele tijd dezelfde gerechten eten verveeld snel. Maak gebruik van smart sauzen. Deze sauzen hebben wel de smaak, maar niet de calorieën doordat ze koolhydraatvrij, vetvrij en vrij zijn van allerlei kunstmatige stoffen. Hiermee tover je elke dag weer een heerlijk gerecht op tafel.
  • Om jezelf te motiveren, kan je één of twee keer per week een cheat meal eten. Een maaltijd waarbij je even geen rekening houdt met het aantal koolhydraten. Dit kan je een enorme boost geven waardoor jij je dieet weer langer kan volhouden. Let op: overdrijf niet! Je wilt immers niet je harde werk van de afgelopen weken niet voor niets is geweest.
  • Download een foodlog app. Hiermee hou je bij wat je dagelijks naar binnenwerkt. Zo krijg jij inzichtelijk hoeveel calorieën je aan het einde van de dag naar binnen krijgt. Het onderschatten van het aantal calorieën dat je naar binnenkrijgt is één van de belangrijkste redenen waarom er overgewicht is.
  • Probeer een wel gebalanceerd dieet uit, zoals een eiwitdieet. Vaak krijgt men te maken met een jojo-effect. Omdat je de afgelopen weken te veel honger hebt geleden, komen de afgevallen kilo’s er weer snel aan in een korte periode. Dit kan erg demotiverend zijn.
  • Even zin in een tussendoortje? Geen probleem! Zo lang het maar een verantwoord tussendoortje is. Denk hierbij aan een eiwitreep. Uiteindelijk draait het er om wat je aan het einde van de dag aan calorieën hebt binnengekregen.
  • Hulp nodig bij het afvallen? Maak gebruik van een fatburner. Fatburners zorgen ervoor dat je meer energie krijgt en zorgt ervoor dat je metabolisme wordt verhoogd. Pas op: dit is geen wondermiddel. Een goed gebalanceerd dieet is het meest belangrijk en de supplementen zijn een goede aanvulling hierop.

Daarnaast is het van belang om reëel te blijven. Er bestaat niet zoiets als een wondermiddel en wees hierin kritisch. Als een verhaal te mooi is om waar te zijn, dan is dit ook het geval.

 

Hopelijk kan je met deze tips je dieet een stuk makkelijker volhouden. Zorg dat je altijd een gezond voedingspatroon aanhoudt en voldoende beweegt. Dit is namelijk essentieel bij het verliezen van vet.

ifeellike

About ifeellike