Bij het zoeken van onze vakantiebestemming houden we er stiekem al rekening mee. We vinden het belangrijk dat we op vakantie goed kunnen shoppen. Wij, van Ifeellike, snappen dat als geen ander. Daarom helpen wij je met het vinden van de beste winkelcentra op je vakantiebestemming. In een eerdere blog hebben we de to-do’s op Gran Canaria besproken. In deze blog bespreken we waar je het beste kunt winkelen op Gran Canaria.

 

Winkelen op Gran Canaria

Van boetiekjes met de dure designermerken tot aan een shopping mall: Gran Canaria is een prima bestemming als je ook wilt gaan shoppen. Als je op zoek bent naar een winkelcentrum op Gran Canaria is het raadzaam om het goed te plannen. Een aantal van deze shopping malls op Gran Canaria staan ver uit elkaar.

 

Puerto Rico Gran Canaria Shopping Centre

In het zuiden van Gran Canaria vind je Puerto Rico. Puerto Rico is omringd door heuvels en wordt gekenmerkt door de karakteristieke witgekalkte appartementencomplexen. Het plaatsje heeft een haven en twee kleine stranden. Vanuit de haven kan je voor een paar euro de pond naar Puerto Mogan pakken.

Puerto Rico heeft drie winkelcentra en bevat veel horeca- en uitgaansgelegenheden. De grootste winkelcentrum is de Centro Comercial Puerto Rico Mogan (Centro Civico). Hier kan je alles vinden wat je nodig wilt: bloemisten, viswinkels, parfum voor een lage prijs en een aantal duty-free winkels waar je elektronische en fotografische apparatuur kunt aanschaffen. De andere twee winkelcentra, Agua Perra en Europa, bevatten veel badmode, souvenirs en een supermarkt. De openingstijden van de winkels en supermarkten zijn 09:30 tot 22:00. In de kleine boetiekjes is het eventueel ook mogelijk om wat van de prijs af te dingen.

Naast de winkelcentra is er ook een plaatselijke markt. Om de 14 dagen vindt er een markt plaats op de zondag. Deze markt vind je terug aan de Avenida Tomás Roca Bosch, vlakbij de haven. Je kunt hier prima terecht voor lokale producten, zoals brood, (biologische) groenten en fruit, planten en souvenirs.

 

Vecindario Gran Canaria Shopping Centre

In het zuidoosten van het eiland vind je de stad Vecindario en behoort tot de provincie Las Palmas. De stad zit pal naast de snelweg GC-1 en prima te bereiken met de bus. Vecindario behoort tot de zone Santa Lucia de Tirajana. De stad heeft de grootste openlucht shopping centre op Gran Canaria. Ook kan je hier terecht voor een aantal overdekte winkelcentra zoals Atlantico. Deze winkelcentrum op Gran Canaria is verdeeld over twee verdiepingen en heeft een groot aanbod aan winkels. Hier kan je terecht voor kleding, schoenen, computers, een Mc Donalds, een Carrefour en verschillende bars en tapas restaurants. Mocht je met de auto zijn gekomen, heb je in de buurt van de Avenida el Atlántico een grote parking. De Avenida Canarias is de hoofdstraat en tegelijkertijd ook de winkelstraat van Vecindario en heeft een lengte van maar liefst 4 kilometer.

Bezoek ook de oudste markt van Gran Canaria: de wekelijkse markt van Sant Lucia. De markt vindt plaats op de woensdag en heeft meer dan 200 marktkraampjes en is nog steeds groeiende. Hier kan je genieten van authentieke streekproducten tegen een lage prijs. Alle etenswaren zijn hier kakelvers en hebben een uitstekende kwaliteit. Let op: wees op tijd. Er is maar één parking en die staat vrijwel altijd vol. De markt begint om 08:00 en eindigt al om 14:00.

 

Yumbo Gran canaria

Yumbo is een groot, maar oud winkelcentrum. Je kunt er prima heen om even wat te drinken en te eten. Yumbo staat bekend als de “Gay Center” van Gran Canaria. Als je op zoek bent naar bekende merken, kan je deze winkelcentrum liever overslaan. Het merendeel bestaat namelijk uit souvenirwinkels.

 

Las Terrazas

Net voor Las Palmas, de hoofdstad van Gran Canaria, vind je een winkelcentrum van 125 winkels. Je vindt hier een groot aantal kledingwinkels en horecagelegenheden.

 

El Mirador Shopping

El Mirador is een nieuw winkelcentrum gevestigd aan de snelweg, tegenover Las Terrazas. Hier vind je veel bekende modewinkels, waaronder de Primark. Er is een shuttle service tussen El Mirador en Las Terrazas.

 

Gran Canaria Shopping Mall

Het beste hebben we als laatste bewaard: El Corte Ingles is de Bijenkorf van Gran Canaria. Het is gevestigd in de hoofdstad Las Palmas. Ook leuk om te weten, je kunt een spaarkaart aanvragen bij de balie waarbij je 5% van al je aankopen spaart. Dit kan je vervolgens uitgeven als korting. Het is een prachtig warenhuis met vele merken (ook designer merken). Je kunt hier prima eten tegen een relatief lage prijs.

 

Hopelijk heb je door deze lijst beter kunnen winkelen op Gran Canaria. Zijn we een belangrijk winkelcentrum vergeten? Laat het ons weten in de comments!

ifeellike

About ifeellike